Från 40-talet och framåt

Carstens Specialmaskiner AB grundades 1940. Försäljningen bestod av träbearbetningsmaskiner, verktyg och förnödenheter och baserades på import från europeiska tillverkare. Företaget flyttade från Jönköping till egna nybyggda lokaler i Bankeryd 1958. Dessa har därefter utökats i flera omgångar.

1975 såldes bolaget av grundaren Ernst Carstens till Specialmaskiner i Göteborg (SPECMA), ett dotterbolag i Almedahl-Dalsjöfors koncernen som senare uppgick i Investment AB Latour.

1993 förvärvade koncernen även företaget Sigfrid Stenbergs i Nässjö och avdelningarna maskin, reservdelar och verktyg förflyttades till verksamheten i Nässjö.

Carstens AB bedriver sedan dess import och försäljning av lim, kantlist, skivmaterial och laminat m.m. till den svenska inrednings- och möbelindustrin.

Våren 2014 förvärvades Carstens AB av Holm Trävaror AB efter att under en längre tid varit ägda av Investment AB Latour. Genom detta så fick bolaget tillgång till ytterligare produktgrupper och produktkunskap inom den marknad som man redan bearbetade.

Den 1 juli 2017 överläts Carstens AB till systerbolaget Holm Trävaror AB. Carstens är numera ett viktigt varumärke för Holm Trävaror AB.

 

Login